We bespreken hier belangrijke verschillen tussen spuitkurk en crepi. Zo kun jij weloverwogen de juiste keuze maken voor jouw project.
Op deze pagina omschrijven wij de verschillen tussen spuitkurk en buitengevelisolatie met crepi. Laten we vooropstellen dat spuitkurk weliswaar kan isoleren, en daarnaast ook andere prettige functies heeft, maar dat er aanvullende isolatie mogelijk is. We omschrijven allereerst wat crepi precies voor middel is. Daarnaast gaan we in op de voor- en nadelen van beide producten. Ook gaan we kort even in op de kosten voor het laten aanbrengen van beide producten. Tenslotte vertellen we je hoe je de beste deskundige vindt voor deze klus en waar je daarbij op wilt letten zodat je het eindresultaat krijgt dat je hoopt en verwacht.
Wat wordt er verstaan onder buitengevelisolatie met crepi?
Bij het gebruik van crepi wordt jouw wand afgewerkt met een gevelbekleding die bestaat uit een samenstelling van zand, cement en andere middelen zoals water. Dit geeft jouw woning een prachtige en unieke uitstraling. Het wordt gebruikt bij vrijwel elke manier en stijl van bouwen en is beschikbaar in wel 800 unieke en bijzondere kleuren. Naast esthetische voordelen, is het ook bijzonder functioneel. Het is zowel beschikbaar in minerale vorm ( minerale pleister ) als gemaakt van synthetische materialen. Het is waterbestendig en kan tot op zekere hoogte isoleren. Het is goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Het goede nieuws is dat dit materiaal wordt aangepast aan jouw persoonlijke wensen en omstandigheden en dat het in allerlei soorten en maten op de markt komt.
De voornaamste voor- en nadelen van beide methodes
Een groot voordeel van spuitkurk is dat het natuurlijk is. Daarnaast vereist het minder onderhoud dan crepi en loop je minder risico op scheuren en barsten. Dit omdat spuitkurk flexibel is en ademend.
Nog een voordeel van spuitkurk is dat het binnen zeer korte termijn wordt geplaatst.
Een nadeel van spuitkurk is dat het weliswaar warmte en geluid buitensluit, maar dat het niet voldoende isoleert zonder aanvullende middelen. Verder mag een muur bij het aanbrengen van spuitkurk geen oneffenheden bevatten. Eventuele schade moet van tevoren verwijderd worden want anders blijft dit zichtbaar na de behandeling met spuitkurk.
Het grote voordeel van crepi is dat het goed isoleert en dat de staat van de muur minder relevant is. Ook als er schade is hoef je dit niet per se te herstellen. Het nadeel is dat crepi aanbrengen dus langer duurt waardoor je dieper in je geldbeugel dient te tasten.
Je kunt crepi ook minder makkelijk zelf schoonmaken. Dit kan niet zomaar met de hogedrukreiniger en een deskundige is noodzakelijk, wat weer kosten met zich meebrengt. Tenslotte heeft crepi het nadeel dat het belastend voor het milieu is, ten opzichte van spuitkurk.
Het verschil in kosten voor crepi en spuitkurk
De kosten voor crepi en spuitkurk zijn vergelijkbaar. Voor beide betaal je in België tussen de 60 en de 80 euro per vierkante meter gevel. Deze kosten worden beïnvloed door de staat waar de gevel zich in bevindt. Daarnaast zijn er verschillende types crepi en spuitkurk en speelt de oppervlakte uiteraard een rol. Als er ook geïsoleerd wordt stijgen de kosten en betaal je circa 80 tot 150 euro per vierkante meter. Laat een exacte offerte opstellen zodat je direct weet waar je aan toe bent.
Ga nu aan de slag met die verbouwing
Klaar om te gaan verbouwen? Wij hebben hierboven alvast de nodige informatie gegeven. Veel succes met het selecteren van het beste materiaal. Realiseer je dat dit een keuze is waar je jarenlang letterlijk tegen aan zult kijken. Daarbij wil je de nodige tijd investeren en zo de juiste keuze maken. Onze website ondersteunt jou daarin en een goede aannemer of klusser voorziet jou van een passend advies op basis van jouw persoonlijke wensen en behoeftes.
Offerte spuitkurk nodig?
Indien je op zoek bent naar een aantal prijsoffertes van vakmannen uit jouw buurt die spuitkurk plaatsen, vraag hier dan vrijblijvende offertes aan.
Offerte aanvragen